2012 Dirty stuff

Lyssna på Spotify

Skivan Walking band blev bra och varför inte göra en till? Samlade ihop en hög med gamla låtar som blivit över och några nyskrivna. Kanske väl snabbt, standarden på låtarna är inte riktigt lika hög som på Walking band, men några tagningar blev både bra och lyckade inspelningar. Allt spelades in hos Pelle Henricsson i Umeå med det nuvarande bandet, Roger Häggström, Mats Byström, Björn Sohlin, Nicklas Vigren. Trummorna och percussion lades som tidigare av Pelle som skötte allt det tekniska. På stämsång fick vi hjälp av Anette Vigren.

-Roger Häggström

 

01  Little things
Väldigt mycket Dylan i den här. Brukar spela det här gitarr riffet när jag testar nya gitarrer, börjar tröttna på den nu och måste hitta nåt annat! Handlar lite om att det är de små och nära sakerna i livet som man bryr sig mest om.

02 Storm in a pond
Kanske bästa låten på skivan och nyskriven till inspelningen. Kan i princip bara spela den på tenorgitarren och ofta orkar man inte släpa med den på spelningar. Synd! Ett av många omskrivningar av svenska ordstäv (Storm i ett vattenglas), ett trick jag ofta använder.

03 If you want me too
En låt från min jazziga period. Gladjazz!

04 Hits & misses
En låt som är farligt lik Lou Reeds “Walking on the wild side”. Men couldn’t help myself. Fick för mig att jag måste rimma moon och june i nån av mina texter, tycker det är väldigt kul med såna interna metaskämt ibland!

05 Sweetie
En sällan spelad låt.

06 Have mercy
Så introvert en låttext kan bli. Seriös på gränsen till pretantiös.

07 Wanna make love to you
En laid back blues från min blues period.

08 Tread lightly
En kul hillbillylåt skriven på tenorgitarren. Handlar om att man inte ska vara så tvärsäker, med tiden kan man ändra en åsikt om nåt man aldrig trodde man skulle svika.

09 Smoking gun
En kul bluegrassdänga som ofta spelas. Passar perfekt till de tre ackord jag kan på mandolinen!

10 Whiskey, wine and beer
Nästan irländsk i sin form. Handlar om baksidan av för mycket festande.

11 Dirty stuff
Här gick Pelle all in och producerade upp en rätt enkel melodi till någonting stort och mäktigt. Inga kanoner i mixen, men i alla fall en rejält distad bas 🙂

12 Salty water
En bra melodi och text, enkelt producerad och bara några få instrument och ackord. Gillar den.